Kefírová mapa Slovenska

Vitajte na mape priateľov živej kultúry ochotných sa so svojím kefírovým jadrom/zrnom podeliť! Zameraní sme prednostne na kyslomliečny nápoj, ak však pestujete aj iné kultúry, aj na to je priestor.

Pre otázky a odpovede ohľadom domácej prípravy pozrite články na tomto webe alebo navštívte našu skupinu na Facebooku: https://www.facebook.com/groups/kefir.nazemi

Kefírové jadro pomerne rýchlo rastie. Zrná si pýtajú o to, aby sa dostali ďalej, širšie, k ďalším ľuďom. Ak sa sám o kefír doma staráš a rád by si sa oň podelil, prosím, napíš mi, kde bývaš, a pridám ťa na mapu: svorad nazemi.sk.

Kefírové jadro/zrno určite šírte v riadne živej podobe, v poháriku s mliekom (nie sušené ani mrazené) – aby bolo isté, že sa hneď a v dobrej sile v novom domove rozbehne.


Pozri aj:

Kde získať kefírové jadro? Na mape nájdeš miesta a spojenia na ľudí, ktorí sú ochotní sa o svoj kefírový základ podeliť.

Probiotiká a fermentácia
Súčasťou pôvodnej výživy všetkých ľudských spoločenstiev boli fermen­tované potraviny. Sú to jedlá a⁠ nápoje, ktoré prešli kys­nutím, kvasením či zrením.
Čítať ďalej
Mapa mliečnych automatov
 Pozri aj:
Čítať ďalej
Spojenie
Ak máte otázky či podnety (alebo by ste radi získali knihu Príručka priateľov živej kultúry: Domáci liečivý kefír) – napíšte
Čítať ďalej
Kefír doma
Nižšie nájdeš odpovede na základné otázky ohľadom do­má­cej výroby mliečneho kefíru. Domáci kefír má niekoľko vý­hod oproti tomu z ob­cho­du:
Čítať ďalej
Čo je vlastne kefír?
Kefírová kultúra je symbiotickým spoločenstvom priateľských mikroorganizmov, ktoré dokážu pretvoriť mlie­ko na kyslý, ľahko stráviteľný a dokonca liečivý nápoj. Domá­ca
Čítať ďalej
Odkazy
Webové stránky združení a spoločností Poľnoinfo.sk: Mliečne automaty Rodná cesta, časopis pre obrodu prírodného života, pôvodnej kultúry, vedomia a ducha:
Čítať ďalej