Litovský kefírový boršč

Litovský kefírový boršč

Prísady (pre štyroch ľudí):

Rých­la poliev­ka z kefíru: litovský kefírový boršč
  • 2 menšie cvikle, uvarené, vych­lad­nuté a nakrá­jané,
  • 2 väčšie čer­stvé uhorky nakladačky pokrá­jané na kús­ky ale­bo jed­na kys­lá uhor­ka,
  • 1 mladá cibuľ­ka, nakrá­janá na kolies­ka,
  • 2 vajíč­ka na tvr­do,
  • 8 dl kefíru,
  • čer­stvý kôpor, najem­no posekaný,
  • troš­ka soli.

Príloha:

  • varené ale­bo pečené zemi­aky.

Postup:

Zmiešame kúsky cvikle, uhorky a na osminky pokrá­jané va­jí­čka spolu s kefírom. Ochutíme kôprom, osolíme a oz­do­bíme nakrá­janou jarnou cibuľk­ou. Podá­vame stu­dené spolu s⁠ mis­kou tep­lých zemi­akov. Dobrú chuť!

Zanechaj odkaz