Chladivá uhorková polievka

Chladivá uhorková polievka

Prísady (pre štyroch ľudí):

Rých­la nevarená kefírová poliev­ka
  • 2 šalá­tové uhorky nakrá­jané na kúsky,
  • za šálku vlašských ore­chov (najlepšie predtým napu­ča­ných – na­močených na noc vo vode),
  • ¼ čer­venej cibule, najem­no nakrá­janej,
  • 8 dl kefíru,
  • trošku čer­stvého kôpru, najem­no nakrá­janého,
  • čierne kore­nie,
  • štip­ka soli,
  • za lyžicu olivového ole­ja.

Prípadne aj:

  • 1 strúčik ces­naku, roz­dr­vený a nasekaný,
  • 1 lyži­ca cit­rónovej šťavy,
  • trochu najem­no nakrá­janej mladej cibuľky,
  • 4 malé čer­vené reďkovky nakrá­jané na kolies­ka,
  • 10 dkg čer­stvého mäkkého syra nakrá­janého na kocky.

Postup:

Naplníme misky nakrá­janou uhork­ou a čer­ve­nou cibuľou, pridáme ore­chy a za­le­je­me kefí­ro­m. Do­chutíme kôprom, čier­nym korením, štip­k­ou soli a olivovým ole­jom. Podľa chuti a⁠ do­stup­nosti surovín môže­me ďalej pri­dať ces­nak, citró­novú šťavu, mladú cibuľku, reďkovky a čer­stvý syr.

Zanechaj odkaz