Prísady
- 300 ml kefíru,
- 1 polievková lyžica medu alebo javorového sirupu,
- 1malý banán,
- 1 vanilkový struk,
- 1/5 čajovej lyžičky kurkumy mletej,
- 1/5 čajovej lyžičky škorice mletej.
Postup
Všetko spolu vymixujeme 🙂
Poznámka
Domáci kefír – dodáva komplexné bielkoviny a plno prospešných baktérií. Obsahuje minimum laktózy, je ľahko stráviteľným a telu poskytuje vitamíny D, A, K2 a minerály, ako je vapník, horčík a fosfor.
Kurkuma – výborný antioxidant, silný protizápalový protivírusový , antibakteriálny prostriedok a dokonca potlačuje množenie rakovinotvorných buniek. Kurkuma je ľahko dostupné korenie , ktoré stojí za to zaradiť do jedálnička.
Škorica – okrem krásnej vône prináša výrazný antioxidačný, protizápaľový a antibakteriálny účinok. Chráni pred infekciami , pôsobí priaznivo pri zlom zložení tukov v tele, pri cukrovke aj vysokom krvnom tlaku. Pomáha zahnať chute a vďaka prirodzene sladkej chuti „oslaďuje” jedlá, aj keď neobsahujú cukor.
Vanilka = a do tretice ďalší antioxidant, lieči opary, tlmí zápalové procesy v tele a priaznivo pôsobí aj pri depresiách.