Kniha Domáci liečivý kefír sa vypredala, avšak – medzičasom vznikla nová kefírová knižka s mierne pozmeneným názvom: Domáci hojivý kefír. Tretinu som od základu prepracoval a tretinu doplnil: pribudli podrobné články o výrobe syrov a ďalších mliečnych výrobkov, nové recepty, články o mikrobiote, o zdravotnom pôsobení a o účinkoch kefíru, a tiež rôzne zaujímavosti…
Viac o prvej (už vypredanej) knihe Domáci liečivý kefír
Je nielen o domácej výrobe kefíru! Aj o prekvapivo úzkych vzťahoch medzi zdravým jedlom a šťastným životom. Spolu s domácou výrobou kefíru odhalíme súvislosti medzi plnohodnotnou výživou a telesným aj duševným zdravím.
Domáci kefír priaznivo pôsobí nielen pri tráviacich a kožných ťažkostiach a alergiách – pomáha aj pri trvajúcej úzkosti či depresii. Šťastie sa začína vnútri nás – doslova v bruchu – skutočne platí, že láska ide (aj) cez žalúdok. Dotýkať sa budeme aj prírodného hospodárenia, ekológie a dejín – narodenia aj tajomstva nesmrteľnosti 🙂
Príručka priateľov živej kultúry: Domáci liečivý kefír vyšiel koncom decembra 2019. Knižka mala 184 strán, rozmer A5, farebnú tlač a krásne jemné obrázky.
Náhľad knižky – výber 24 strán (PDF, 9 MB)
Obsahuje podrobný návod, ako sa doma starať o svoj kefír, ďalej recepty, vysvetlenie liečivého pôsobenia a veľa zaujímavých článkov o našich mikrobiálnych priateľoch a o plnohodnotnej výžive.
Vďaka všetkým, ktorí ku vzniku knižky prispeli (napríklad prostredníctvom platformy Startlab). Chvála aj všetkým živlom a divom, ktorým vďačím za to, že knižka vznikla 🙂
Nech sa nám darí,
nech sila prúdi,
a kefír chutí!
Svorad