Večer s kefírom

Rád prijmem pozvanie spraviť krátku prednášku o⁠ kefíre spojenú s ochutnávkou, názornou ukážkou po­stupu výroby kefírového mlieka a kruhom otázok a odpovedí. Každý si odnesie domov základ (kefírové jadro) pre pravidelnú výrobu vlastného kefírového mlieka u seba doma.

Podmienkou je, aby sa nazbieralo aspoň 8 záujemcov ochotných prispieť podľa svojich možností. Ako dobrú čiastku za prednášku, dielňu, kefír a výtlačok tohoto zošitu cítim 15 Euro.


Pozri aj:

Kefírová mapa Slovenska
Kde získať kefírové jadro? Na mape nájdeš miesta a spojenia na ľudí, ktorí sú ochotní sa o svoj kefírový základ
Čítať ďalej
Kefír doma
Nižšie nájdeš odpovede na základné otázky ohľadom do­má­cej výroby mliečneho kefíru. Domáci kefír má niekoľko vý­hod oproti tomu z ob­cho­du:
Čítať ďalej
Večer s kefírom
Rád prijmem pozvanie spraviť krátku prednášku o⁠ kefíre spojenú s ochutnávkou, názornou ukážkou po­stupu výroby kefírového mlieka a kruhom otázok
Čítať ďalej
Časovky
Krátke správy či príspevky. Pozri aj:
Čítať ďalej
Spojenie
Ak máš otázky či podnety – napísať mi môžeš na Svorad zavináč naZemi bodka sk. Venujem sa aj iným veciam
Čítať ďalej
Probiotiká a fermentácia
Súčasťou pôvodnej výživy všetkých ľudských spoločenstiev boli fermen­tované potraviny. Sú to jedlá a⁠ nápoje, ktoré prešli kys­nutím, kvasením či zrením.
Čítať ďalej